Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesinde Görev Almak İsteyen, Özel Veteriner Hekimlerin Dikkatine

Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesinde Görev Almak İsteyen, Özel Veteriner Hekimlerin Dikkatine

Veteriner Dairesi tarafından Avrupa Birliği katkıları ile yürütülen, Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesinde görev almak isteyen özel veteriner hekimlere yönelik eğitim organize edilecektir. Proje kapsamında saha hizmetlerinde veya laboratuvar hizmetlerinde görev almak isteyen özel veteriner hekimler aşağıda ayrıntıları verilen spesifik eğitimlere katılması ve başarı ile tamamlaması gerekmektedir.

Eğitimleri başarı ile tamamlayan ve aşağıda belirtilen yetkilendirme koşullarını sağlayan hekimler; Veteriner Hizmetleri Yasası (5/2017) uyarınca saha hizmetleri (kulak küpesi takma, kan alımı ve tüberkülin testi uygulaması) ve laboratuvar hizmetleri alanlarında Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim Komisyonu tarafından yetkilendirilecektir. Yetkilendirme saha hizmetleri ve laboratuvar hizmetleri olarak ayrı ayrı yapılacaktır. Yetkilendirilen ve Bakanlık ile sözleşme imzalayan, yetkilendirilmiş veteriner hekimler 2023 yılında 5. turu uygulanacak Hayvan Hasatlıkları Eradikasyon Projesinde görev alabileceklerdir.

Proje kapsamında, laboratuvarda görev almak isteyen özel veteriner hekimlere yönelik, 27 Şubat-03 Mart tarihleri arasına 5 gün süreli “Bruselloz Teşhisine Yönelik Akredite Rose Bengal Plate Test ve Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim Hizmet Koşulları Eğitimi” (Ek 1) düzenlenecektir.

Saha hizmetlerinde (kan alımı ve tüberkülin uygulaması) görev almak isteyen hekimlere yönelik,  06-07 Mart tarihlerinde 2 gün süreli “Hayvan Tanımlama ve Kayıt, Kan Numunesi Toplanması,  Tüberkülin Test Uygulamaları ve Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim Hizmet Koşulları Eğitimi” (Ek 2) düzenlenecektir.

Konu ile ilgilenen veteriner hekimlerin en geç 17 Şubat 2023 tarihine kadar Ek 3’te belirtilen başvuru formunu doldurarak Veteriner Dairesi müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir. Konu ile ilgi ayrıntılı bilgi için; Veteriner Dairesi (22 53 551) personeli Burak İnce (dahili 126) ve Veysel Hacıoğlularına (dahili 124) ulaşabilirsiniz. 

Yetkilendirme Koşulları:

(a)

Veteriner Hekimlik diplomasına sahip olmak,

(b)

Saha hizmetleri için;

“Hayvan Tanımlama ve Kayıt, Kan Numunesi Toplanması,  Tüberkülin Test Uygulamaları ve Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim Hizmet Koşulları Eğitimi”ni başarı ile tamamlamış olmak;

Laboratuvar hizmetleri için;

“Bruselloz Teşhisine Yönelik Akredite Rose Bengal Plate Test ve Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim Hizmet Koşulları Eğitimi”ni başarı ile tamamlamış olmak;

(c)

Veteriner Hekimler Birliğine kayıtlı olmak;

(ç)

Gerekli mali ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmek;

(d)

Herhangi bir cezai suç geçmişine sahip olmadığını kanıtlayan karakter belgesi almak;

(e)

Herhangi bir çıkar çatışmasından tarafsız ve bağımsız olmak;

(f)

Uygun ekipman ve altyapıya sahip olmak. (Saha hizmetleri)

 

Ek 1. Laboratuvar Hizmetleri Eğitim Programı

Ek 2. Saha Hizmetleri Eğitim Programı

Ek 3. Eğitim Başvuru Formu (2023)

Previous Article Veteriner Dairesi Müdürlüğü'nden Duyurulmuştur
Next Article Veteriner Dairesi’nden Bruselloz Hastalığı Konusunda Üreticilere Uyarı
Print
231

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by DNN Corp
Back To Top