Bruselloz Yönünden Sürelerin Sağlık Statüsünü Belirten Güncel Listeler Yayımlandı

Bruselloz Yönünden Sürelerin Sağlık Statüsünü Belirten Güncel Listeler Yayımlandı

Avrupa Birliği Komisyonu teknik ve mali desteği ile yürütülen Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesi kapsamında, Bruselloz Hastalığı ile mücadele çalışmalarda ülkemizdeki sığır, koyun ve keçi sürülerinin sağlık statüleri belirlenmektedir. Hayvancılar Birliği ve diğer önemli sektör temsilcisi paydaşlar ile Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen toplantıda alınan karara istinaden; Bruselloz Yönünden Sürülerin Sağlık Statüsü Veteriner Dairesi resmi web sayfasında, üreticiler bölümünde yayımlanmıştır. Söz konusu listeler her ay güncellenerek üreticilerin erişimine açık olarak yayımlanmaya devam edilecektir.

Yapılan kan alımı ve laboratuvar testlerinde Bruselloz yönünden ari olarak belirlenen işletmeler;

Proje katılmayan veya Brusella saptan işletmeler ise;

isimli listelerinde yayınlanmıştır.

Üreticilerimiz başka bir işletmeden hayvan alırken mutlaka bu listeleri kontrol etmeleri ve sadece Bruselloz’dan Ari İşletmelerden hayvan almaları, çiftliklerine Brusella Hastalığının bulaşmasını engellemek için önem taşımaktadır. Ari İşletmelerden yapılacak hayvan almalarının, hayvanların taşınmadan önceki 1 ay içerisinde Bruselloz yönünden test etmeleri önemlidir. Hareket edecek hayvanların kan alım ve test hizmetleri, Kaza Veteriner Dairelerinden verilmektedir.

Statüsü belli olmayan veya karantina altındaki işletmelerden hayvan alımı, Hayvan Sağlığı Yasası ve Brusella ilgili tüzükler kapsamında yasaktır. Sağlık statüsü belli olmayan veya karantina altındaki sürülerden alınacak hayvanlar sürülerinize Brusella Hastalığı bulaştırma riski bulunmaktadır.

Previous Article Komplement Fikzasyon Test (CFT) Metotu Eğitimi
Next Article Çiftlik Güvenliği Kontrol Listesi
Print
1325

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by DNN Corp
Back To Top