Hayvan İşletmelerinde Biyogüvenlik Önlemlerinin Uygulanması ve Değerlendirilmesi Eğitimi Düzenlendi.

Hayvan İşletmelerinde Biyogüvenlik Önlemlerinin Uygulanması ve Değerlendirilmesi Eğitimi Düzenlendi.

Avrupa Birliği Komisyonu teknik ve mali desteği ile yürütülen Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesi kapsamında, 04 Nisan tarihlerinde Hayvan İşletmelerinde Biyogüvenlik Önlemlerinin Uygulanması ve Değerlendirilmesi eğitimi Biyogüvenlik uzmanı Nick Taylor tarafından gerçekleştirilmiştir.

Çiftlikleri hastalıklarından korunması ve çiftlik içindeki hastalıkların yayılmasının sınırlandırılması için önemli parametrelerinden biri olan çiftlik biyogüvenliği konusunda, resmi ve özel veteriner hekimlere, veteriner teknisyenlerine ve çiftçilere yönelik eğitim düzenlinmiştir.

Eğitim kapsamında çifliklerde uygulanan biyogüvenlik önlemlerinin, önemi ve hayvan hastalıkları eradikasyon programlarının başarısına olan etkileri ve çiftliklerin biyogüvenlik uyuglamalarına göre değelendirilmesi konularında bilgiler verilmiştir.

Veteriner Dairesi koyun keçi ve sığır çitfliklerinde biyogüvenlik uygulamalrının artırılması için çiftçilere ve sektöre yönelik eğitim programları düzenlemeye devam edecektir.

Previous Article HAYVAN HASTALIKLARI ERADİKASYON PROJESİ İLE İLGİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI SÜRÜYOR
Next Article Lefke Avrupa Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencileri Veteriner Dairesi Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’na eğitim ziyareti gerçekleştirdi
Print
1979

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by DNN Corp
Back To Top