Veteriner Dairesi Müdürü ve Teknik Ekip Kaleburnu Köyü Üreticileri ile Buluştu

Veteriner Dairesi Müdürü ve Teknik Ekip Kaleburnu Köyü Üreticileri ile Buluştu

Avrupa Birliği (AB) mali ve teknik desteği ile sürdürülün, Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesi kapsamında; Veteriner Dairesi müdürü sn. Hüda Hüdaoğlu, Ziyamet Bölge Veteriner Dairesi yetkilileri ile birlikte 06.05.2019 tarihinde, Kaleburnu Köyü üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kaleburnu köyü üreticileri ile buluşan Veteriner Dairesi yetkilileri, Eradikasyon Projesi kapsamında kan numunesi toplama işlemlerinde son aşamaya gelindiğini ve Karpaz bölgesinde Brusella hastalığının Eradikasyonu yönünde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirti. Kaleburnu Köyündeki hayvanların kan numunesi toplanması ile bölgedeki numune alma işlemlerinin tamamlanacağı ve hızlıca hastalığın eradikasyonu için gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Kaleburnu Köyü üreticileri problemlerini ve geçmişte yaşanan aksamaları dile getirerek, hastalığın köylerinden ve işletmelerinden eradike edilmesi için gereken desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Previous Article Lefke Avrupa Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencileri Veteriner Dairesi Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’na eğitim ziyareti gerçekleştirdi
Next Article Veteriner Dairesi Projelerinde ''Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim'' olarak görev yapmak için başvuruda bulunan Özel Veteriner Hekimlerin Listesi
Print
1968

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by DNN Corp
Back To Top